Τουλάχιστον κάτι φθηναίνει…

Οι τιμές των μνημών DRAM σε νέα πτώση στο πρώτο μισό το Οκτώβρη κάτι που δείχνει δομική μείωση στη ζήτηση από τους κατασκευαστές. Η εταιρία αναλύσεων inSpectrum πιστεύει πως τέτοια έντονη πίεση για πτώση τιμών θα συνεχίσει σε όλο το τέταρτο τρίμηνο κάτι που σημαίνει πως θα δούμε πιο χαμηλό κόστος.

Η τιμή σε συμβόλαιο για την κοινή μνήμη των 2GB DDR3 modules ήταν κατά μέσο όρο $30.70 στο πρώτο μισό του Οκτώβρη αντιπροσωπεύοντας πτώση της τάξης του 10% διαδοχικά. Τα ίδιας χωρητικότητας DDR2 είχαν μέσο κόστος $32, μια μείωση 5% στην ίδια περίοδο.

Όπως και τον Σεπτέμβριο έτσι και τον Οκτώβρη οι κατασκευαστές (OEMs) δεν φαίνεται να έχουν κίνητρο να αγοράσουν προμήθειες. Με τις αποθήκες τους γεμάτες για τις γιορτές από εδώ και πέρα εξάλλου μόνο προμήθειες ανάγκης θα προμηθεύονται όπως λέει η inSpectrum.

Από την πλευρά των κατασκευαστών δε όλοι έχουν αρχίσει να πηγαίνουν σε μνήμες με τεχνολογία κατασκευής 40nm και 50nm και δίνουν μειωμένες τιμές ενώ αυτή η επιθετική πολιτική έχει επεκταθεί και στο τομέα των μνημών υψηλής πυκνότητας όπως φαίνεται και από την πτώση τιμών στα 4GB DDR3 modules.

Όλο το 4ο τρίμηνο του 2010 η τιμή ανά Gb DDR3 αναμένεται να πέσει κατά 35% στα $1.55, υπολογίζει η εταιρία.