Η Sony τα ονομάζει AV Centers και με τα συστήματα που βάζουν οι κατασκευαστές να είναι ‘πίσω’ τεχνολογικά με το που βγαίνουν από το εργοστάσιο τέτοιες είναι πιο up to date λύσεις. Για να δούμε τι κάνει τώρα που ήρθε Ελλάδα…

Το XNV-L77BT έχει ευρεία οθόνη των 7” – το αδερφάκι XNV-L66BT μένει στις 6.1” και έχει το ‘πακέτο’ των live υπηρεσιών της TomTom, μαζί με τα HD Traffic™, Local Search with Google™ και Safety Alerts.

Η υπηρεσία HD Traffic™ δίνει στον οδηγό τις ακριβέστερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες για την κυκλοφορία στους δρόμους, ζωντανά, στην μονάδα head unit που τοποθετείται στο ταμπλό, στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου. Η πληροφορία για τα διάφορα συμβάντα στο δρόμο και τις καθυστερήσεις ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά, δίνοντας εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εξ’ άλλου, γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε μπροστά μας, οδηγούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η υπηρεσία Safety Alerts προειδοποιεί τον οδηγό για την θέση που βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας (σταθερές και κινητές), και τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου. Δεν πιστεύω να χάσουμε πια το δρόμο…

“Καμία πιτσαρία…;”

Αυτό κάνει το Local Search with Google™… Φανταστείτε ότι μόλις έχετε φτάσει σε μια πόλη και θέλετε να βρείτε κάποιο εστιατόριο. Απλά ψάξτε το κατευθείαν στην οθόνη του AV Navigation χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Map, την μεγαλύτερη βάση τοπογραφικών δεδομένων στον κόσμο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση και να κλείσετε τραπέζι απ’ ευθείας απο την ιστοσελίδα που βρήκατε το εστιατόριο. Nice!

Το πιο σημαντικό πάντως είναι πως τα νέα… μοντελάκια AV Navigation είναι εφοδιασμένα με τους “…πλέον αναλυτικούς, σύγχρονους χάρτες” όπως λέει η TomTom. Υπάρχει κάλυψη για 5 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και το τεχνολογία IQ Routes™ με την εκτεταμένη ιστορική βάση δεδομένων ‘πραγματικών’ διαδρομών, υπολογίζει την συντομότερη διαδρομή παίρνοντας υπόψη την ώρα και την ημέρα που ταξιδεύουμε: ώρες αιχμής, Σαββατοκύριακα αλλά και τα μεγάλης διάρκειας φανάρια.

Να τα δούμε και από κοντά λοιπόν…