Η Lumigon είναι μια μικρή κατασκευάστρια εταιρία από τη Δανία που δεν έχει βγάλει ποτέ προϊόν της στην αγορά τώρα όμως ανακοίνωσε πως σκοπεύει στο 4ο τρίμηνο φέτος να λανσάρει ένα Android-βασισμένο κινητό με τεχνολογία ήχου από την συντοπίτισσα της Bang & Olufsen που θα δώσει και τον δέκτη FM.

Η Android-βασισμένη αγορά των smartphone κυριαρχείται από τις Samsung, HTC, Motorola και πλέον Sony Ericsson, αλλά η Lumigon πιστεύει πως θα ανταγωνιστεί με την χρήση της “Σκανδιναβικής κατασκευαστικής τέχνης και σχεδιασμού.” Ένας συνδυασμός ατσαλιού, αλουμινίου και γυαλιού που δεν θα χαράζει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Το κινητό τηλέφωνο Lumigon με κωδικό T1, αρχικά θα έφτανε στην αγορά μέσα στο 2ο τρίμηνο φέτος αλλά τελικά αν όλα πάνε με βάση το νέο σχέδιο μικρές ποσότητες θα είναι στην αγορά φέτος και κανονική διάθεση θα υπάρχει αρχές του 2011.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε αλλαγές στη σχεδίαση, με νέα οθόνη και Bang & Olufsen ενισχυτή τεχνολογίας ICEpower σύμφωνα με τον Pekka Kotiranta, αντιπρόεδρο μάρκετινγκ για τη Lumigon που μάλιστα συγκριτικά ανέφερε πως και η Nokia ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών, δεν είχε στην ώρα έτοιμο το N8…

Τι έχει;

Λειτουργικό Android έκδοση 2.2 με οθόνη αφής 3.5-ιντσών και ανάλυση 480Χ800 pixel, A-GPS και 5-megapixel φωτογραφική και dock με HDMI έξοδο. Συμβατότητα με HSDPA (High-Speed Download Packet Access) στα 14.4Mbps ή Wi-Fi. Θα κοστίζει €500 + φόρους σύμφωνα με τον Kotiranta.

Δύσκολη αγορά…