Ένα βήμα πριν την επίσημη επιβεβαίωση πως έρχεται ένα κινητό PlayStation έφτασε ο κος… Sony μάρκετινγκ για τη Βόρεια Αμερική, Peter Dille…

Ο αντιπρόεδρος στον τομέα της Sony Computer Entertainment όταν ρωτήθηκε για το αποκαλούμενο PlayStation Phone, που πρώτο φανέρωσε το Engadget, αρνήθηκε σε συνέδριο στο San Francisco να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί τις φήμες ΑΛΛΑ….

Μίλησε για την έλλειψη προστασίας στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που “κρατούν πίσω” Sony PlayStation Portable σύστημα παιχνιδιού: “Το PSP είναι μια Wi-Fi συσκευή,” είπε. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να έχουν συσκευές που είναι διαρκώς συνδεδεμένες” προσέθεσε.

Ο mr Sony δήλωσε ακόμη πως οι παιχνιδομηχανές έχουν ζωή 10 χρόνια, και το PlayStation 3 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται τουλάχιστον για αυτό το διάστημα.

Αλλά… “η αγορά των φορητών κινείται τόσο γρήγορα,” συμπλήρωσε. Σε έξι χρόνια το PSP μπορεί να δείχνει πράγματι ‘στεγνό’. Πραγματικά η Sony χρειάστηκε να αλλάξει τη στρατηγική της marketing για να στοχεύσει τους νεότερους gamers για αυτό το σύστημα, είπε ο Dille.

Σήμερα το PSP έχει να… παλέψει με πλήρως εξοπλισμένα συστήματα παιχνιδιού που κάνουν και… κλήσεις στέλνουν μηνύματα και παρέχουν παράθυρο σε χιλιάδες παιχνίδια μέσω apps ακόμη και αν δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα με αυτά μιας ‘καθαρόαιμης’ gaming φορητής μηχανής.

Η Dille είπε πως η Sony έχει ανταγωνιστές όπως το Apple iPhone και το Google Android, που παλεύουν για τη προσοχή των σοβαρών gamers. Το PSP εστιάζει σε μακρόχρονη, πλήρη εμπειρία όχι πέντε λεπτά ανάμεσα στα meetings, είπε.

Ο στόχος της Sony για το PlayStation Network — τον online αντίπαλο για gaming και κατέβασμα βίντεο του οποίου ο Dille είναι επίσης αντιπρόεδρος — είναι να αποτελέσει ένα “…entertainment centerpiece” να είναι ένα κέντρο ψυχαγωγία πάντα προσβάσιμο όπως είπε ο συνομιλητής του CNN. “Το σημερινό PSP δεν ικανοποιεί αυτό το όραμα,… δεν νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε πλήρως με μια Wi-Fi συσκευή αυτό,” είπε ο Dille στο CNN.

“Οι gamers δεν ικανοποιούνται από αυτό,” κατέληξε.

Όπως καταλάβατε έρχεται PSP smartphone κινητό με Android (;)…