Δια στόματος του Sony Corp Αντιπροέδρου, κου Ryoji Chubachi η έκκληση για δημουργία διεθνών κανόνων στην σημαντική πλέον δυναμική που αποκτά το cloud computing σε όλο τον κόσμο…

Πως να βάλεις τάξη σε… σύννεφα; Λογικό το ερώτημα που θα κάνει κανείς αλλά το ζήτημα της ασφάλειας για πολλούς όπως και για τον κολοσσό των Consumer Electronics είναι σημαντικό. “Το cloud computing τραβά την προσοχή ως νέα τεχνολογία που θα δώσει ώθηση στη οικονομία, αλλά έχει πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει,” είπε ο κος Chubachi σε σεμινάριο στο Nago, στην Okinawa στο παρασκήνιο της Ασιατικής-Ειρηνικού Οικονομικής Συνεργασίας με θέμα τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορία.

Πέρα από την ασφάλεια πληροφοριών, η χωριθέτηση και η ίδρυση των κέντρων πληροφοριών για cloud computing είναι ζήτημα που πρέπει να καλυφθεί επαρκώς, είπε, προσθέτωντας πως το δεύτερο έχει παραβλεφθεί.

‘‘Ευκολότερα κίνητρα για κτιριακές υποδομές είναι μεν κίνητρο (για τη διάδοση του cloud computing, αλλά ο ανταγωνισμός – των sites για κέντρα data, χωρίς φροντίδα για μέτρα όπως π.χ τους σεισμούς ή τη φωτιά είναι κάτι που πρέπει να το δούμε με προσοχή,” προσέθεσε.

Με άλλα λόγια, ναι, το cloud computing  που μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε software και αποθηκευμένα δεδομένα είναι σημαντική εξέλιξη αλλά όχι απλά… χτίζουμε μια αποθήκη με σκληρούς δίσκους και πολύτιμα δεδομένα ‘χάνονται’ σε μια βραδιά από ένα συμβάν.

Σωστή τοποθέτηση κε Chubachi αλλά άντε να βάλεις κυβερνήσεις και εταιρίες να συνεργαστούν και να τα βρουν…