Ένα διθέσιο ηλεκτρικό όχημα που μοιάζει με go-cart έδειξε στο κοινό η Nissan. Δεν είναι έτοιμο για πώληση αλλά ‘ζυγίζει’ τεχνολογίες…

Το συμπαθητικό όχημα πόλης πάντως σχεδιάζεται να παραχθεί κανονικά και μάλιστα να ενταχθεί στην παραγωγή των 250.000 ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο που συνολικά εξετάζει να παράγει η εταιρία με πρώτο το Leaf που Δεκέμβρη φτάνει ΗΠΑ και Japan, και του χρόνου Ευρώπη.

Άλλα 250.000 ηλεκτρικά οχήματα σχεδιάζεται αν παράγονται από τη Renault με τις δύο εταιρίες να παράγουν μαζί 500,000 μπαταρίες για Ηλεκτρικά Οχήματα το χρόνο. Τάδε έφη Nissan, που κατασκευάζει και μπαταρίες με την NEC Corp.

“Δεν θέλουμε τα Ηλεκτρικά Οχήματα να είναι αγορά ειδικευμένη,” είπε ο Hideaki Watanabe, σε θέση Αντιπροέδρου σε δημοσιογράφους στα στρατηγεία της εταιρίας στο Tokyo. Συμπλήρωσε δε πως η εταιρίας του έχει πίσω της 18 years ανάπτυξης στις μπαταρίες ιόντων λιθίου ενώ το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα το έφτιαξε το… 1947.

Το “Nissan New Mobility CONCEPT” έχει αυτονομία 100 χιλιόμετρα, ταχύτητα στα 75χλμ/ώρα και έχει το ηλεκτρικό του σύστημα από τη Renault. Ακόμη και αν είναι μια ανώριμη αγορά, φαίνεται πως σε συνεργασία με δήμους και κράτη όπως κάνει η συγκεκριμένη εταιρία στην Ιαπωνία, υπάρχει… ζουμί.

Και επειδή τα γιαπωνεζάκια το κοιτάνε ολοκληρωμένα, η Nissan έχει ιδρύσει εταιρία για την ανακύκλωση μπαταριών από τα οχήματα αυτά…