Σε ευθεία στόχευση έχει την Research In Motion η Dell αφού αναγκάζει τους υπαλλήλους της να αφήσουν τα Blackberry τους και να πάρουν ένα από τα δικά της smartphones, αναφέρει η The Wall Street Journal.

Αρχικά ο κάθε ένας από τους 25.000 υπαλλήλους της Dell θα λάβει ένα  Windows Phone 7-powered Dell Venue Pro κινητό στη θέση των Blackberries. Η εταιρία σχεδιάζει ακόμη  να υποστηρίξει Android συσκευές στο μέλλον.

“Προφανώς σε αυτή μας την απόφαση είμαστε σε ανταγωνισμό με τη RIM, αφού τους πετάμε έξω,” είπε ο Dell CFO Brian Gladden στη WSJ. “Είχαμε μάλιστα μια συνομιλία χθες για τη δημιουργία ενός site στο eBay όπου θα μπορούν να πουλήσουν αυτές τις BlackBerry συσκευές” συμπλήρωσε.

Η ανταλλαγή ξεκινά αύριο και αναμένεται να φέρει στη Dell 25% μείωση στο κόστος των κινητών τηλεφώνων κυρίως λόγω της κατάργησης των Blackberry servers, είπε ο Gladden . Τα Dell Venue Pros — είναι μια WP7 δίδυμη συσκευή του βασισμένου στο Android “Thunder” — είναι η συσκευή που θα λάβουν στην ανταλλαγή οι υπάλληλοι της εταιρίας με πακέτο ομιλίας και  data. Κάποιοι αν θέλουν θα μπορούν να επιλέξουν Dell τηλέφωνα χωρίς data.

Είναι η δεύτερη τέτοια κίνηση που βλέπουμε στην αγορά το τελευταίο διάστημα και η εταιρία που ‘πληγώνεται’ περισσότερο είναι σίγουρα η RIM που ήδη έχει πιο ισχνές πωλήσεις Blackberry λόγω έλλειψης καινοτομιών ενώ παλεύει στη Μέση Ανατολή και την Ασία για θέματα προστασίας ιδιωτικών δεδομένων.

Η Μάχη τη Ελ Smartophone σε πλήρη εξέλιξη…