Αν μη τι άλλο δεν μπορείς να περιγράφεις ως “Cool”το πως οι δείχνουν όσοι φορούν γυαλιά 3D…

Ούτε κάθονται καλά στο πρόσωπο, ούτε καλοφτιαγμένα είναι ενώ από στιλ σε πάνε στο “Risky Bussiness” του 1983 με τον πιτσιρικά Τομ Κρουζ…

Οπότε όπως και η Gucci, η Oakley ανακοινώνει τα δικά της 3D γυαλιά. Το πρώτο μοντέλο βασίζεται στη γραμμή των σημερινών Gascan αντί όμως για πολωτικούς φακούς ηλίου έχουν τοποθετηθεί φακοί κατάλληλοι για 3D περιεχόμενο. Η τεχνολογία ονομάζεται HDO-3D από την Oakley και έχει αναπτυχθεί από επιστήμονες της εταιρίας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι φακοί κατασκευάζονται ώστε να “είναι άνετη η θέαση 3D περιεχομένου και να μειώνεται η κόπωση των ματιών” λέει η εταιρία.

Το βασικό και σε σύγκριση με τα όσα μοντέλα υπάρχουν σήμερα στην αγορά σύμφωνα με τον Oakley CEO κο Colin Baden είναι πως δεν σε “κάνουν να φαίνεσαι σαν ηλίθιος” ενώ το σχήμα των φακών που αγκαλιάζουν το μάτι είναι “καλύτερα για την περιφερειακή όραση.”

Τώρα βέβαια το ποιος θα δώσει τα $120 για παθητικού 3D γυαλιά συμβατά με την RealD 3D τεχνολογία είναι ζήτημα. Μάλλον μόνο οι VIP αίθουσες των multiplex…

Πάντως τα $2.7 δις του “Avatar” σίγουρα έκαναν πολλούς να… λιγουρεύονται ενώ περισσότερες από 90 3D ταινίες αναμένεται να πάνε σινεμά τη φετινή σεζόν.