Για όσους ξεχασιάρηδες έχουν το… βιος τους σε ένα smartphone η εφαρμογή MobileMe (ανώτερη σε χαρακτηριστικά από το Find My iPhone) ζητάει $99 το χρόνο. Εντάξει, κάνει δουλειά αλλά πολλά…

Έτσι το νέο TekTrak Pro έρχεται ως η app που παρέχει παρόμοια πράγματα με το MobileMe αλλά κοστίζει $4.99 και το πληρώνεις μια φορά και μάλιστα για απεριόριστη χρήση. Αν δε θέλετε να το δοκιμάσετε το δωρεάν TekTrak “lite” δουλεύει για 2 αναζητήσεις.

Πως δουλεύει;

Όπως και με το Find My iPhone, το TekTrak μπορεί να δείξει την θέση του κινητού σε ένα χάρτη. Επιπλέον μπορεί κανείς να κάνει το κινητό να χτυπήσει από μακριά, κάτι χρήσιμο αν ο πιτσιρικάς το έχει καταχωνιάσει στα παιχνίδια του ή εσύ το έχωσες στα μαξιλάρια ου καναπέ.

Η υπηρεσία συνδυάζει σήματα από GPS, Wi-Fi και το δίκτυο κινητής τηλεφωνία για να εντοπίσει τη θέση του κινητού ενώ το μόνο που λείπει είναι η δυνατότητα του MobileMe να σβήσεις τα δεδομένα σου από μακριά.

ΜΗ γελάτε με το post αυτό, εδώ έχουμε σχεδόν χάσει το κεφάλι μας πόσο μάλλον να ξεχνάμε το κινητό – που κοστίζει και καμιά +600 ευρώ πολλές φορές…