Η όλο και μεγαλύτερη δύναμη της κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη δεν θα αφήσει… ήσυχους τους επαγγελματίες.

Η διαθεσιμότητα του social networking, η αλλαγή στον τρόπο εργασίας και τα δημογραφικά (περισσότερος κόσμος στις πόλεις, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στο… κόλπο) θα οδηγήσουν το 20% των εργαζομένων στο να χρησιμοποιούν social networks για επαγγελματική επικοινωνία λέει η γνωστή εταιρία αναλύσεων Gartner μέχρι το 2014.

Οι αναλυτές είπαν πως είναι μια από τις πολλές ευρείας γκάμας δυνατότητες που έχουν εμφανιστεί στις επικοινωνίες, φορητές και κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας πιο πλούσια διαδραστικότητα μεταξύ ατόμων και εκτεταμένη συνεργασία σε ευρύτερο επίπεδο.

Η κυρία Monica Basso, αντιπρόεδρος ερευνών της Gartner μας λέει: “Σήμερα οι μέθοδοι κοινωνικής συνεργασίας συγκλίνουν με e-mail, instant messaging (IM) και παρουσία, δημιουργώντας νέους τρόπους συνεργασίας.

Καθώς το microblogging αλλάζει τις επιχειρηματικές επικοινωνίες, οι νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι που μπαίνουν σε μια εταιρία έχουν και την προδιάθεση να μετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα. Μετάφραση: σε 4 χρόνια ΚΑΝΕΙΣ δεν θα κοροϊδεύει την επικοινωνία μέσω κοινωνικής δικτύωσης ως ‘παιχνιδάκι για αργόσχολους’…