Είναι ο Nvidia CEO ο κος Jen-Hsun Huang που μας ενημερώνει – ένας ακόμη…- πως μια πλημμυρίδα Android tablets είναι καθ’οδόν και επανέλαβε πως πρέπει να είναι “πραγματικά εντυπωσιακά” για να ανταγωνιστούν το iPad. Επιπλέον δε τα παραδοσιακά notebooks είναι σε κίνδυνο από την… γοητεία των tablets, σύμφωνα με τον κον Huang…

Nvidia CEO Jen-Hsun Huang: ‘Τα tablets δεν είναι απάτη.’

Δεν τα πάει άσχημα και η εταιρία του κου Huang πάντως αφού ανέφερε κέρδη για το πιο πρόσφατο τρίμηνο της, αυτό που έληξε στις 31 Οκτώβρη. Η εταιρία με έδρα την Santa Clara στην Καλιφόρνια είχε μεν μειωμένα κέρδη στα $84.9 εκατομμύρια από $107.6 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά το ποσό είναι αυξημένο από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο όταν η εταιρία είχε ζημιά $141 εκατομμύρια.

Φυσικά στο κομμάτι των tablets η Nvidia έχει πολλά να ποντάρει με τους Tegra επεξεργαστές οι οποίοι αν και άργησαν σχετικά είναι έτοιμοι να εμφανιστούν σε αριθμό Android tablets που έχουν αργήσει “μερικούς μήνες” επειδή η Nvidia, η Google, και οι κατασκευαστές tablet θέλουν να βεβαιωθούν για το ‘κούμπωμα’ software και hardware.

Το επερχόμενο dual-core Nvidia Tegra 2 μάλλον θα είναι τελικά αυτό που θα φέρει την αποστολή εις πέρας…