Αν μην τι άλλο υπάρχουν φορές που ο Jobs σε τρελαίνει θετικά, αλλά και πολλές που αναφωνείς “ΠΛΑΚΑ μας κάνεις!”

Σίγουρα η νέα ανακοίνωση των Applικών  είναι μια μεγάλη έκπληξη αλλά μάλλον αρνητική…

Το “Beatles for Sale” ήταν τελικά η ανακοίνωση μέσα από το iTunes όπου βγήκαν προς πώληση και τα υπόλοιπα άλμπουμ των Απίστευτων Τεσσάρων από το “Please Please Me” μέχρι το “Revolver” και το “Abbey Road.”

Οι Beatles ήταν το πιο προβεβλημένο από τα ‘απόντα’ συγκροτήματα του iTunes και των υπόλοιπων μουσικών υπηρεσιών. Έτσι λοιπόν την Τρίτη η Apple Inc μας είχε τη… μεγάλη έκπληξη που ήταν η πώληση downloads τραγουδιών και άλμπουμ από το γκρουπ. Η ιστορία ξεκινά με συμφωνία με την εταιρία ηχογραφήσεων των Beatles την EMI Group Ltd, και την ίδια την Apple  που έχει το μάνατζμεντ.

Η Apple θα πουλήσει 13 remastered άλμπουμ των Beatles , το  διπλό  “Past Masters” set και τις κλασικές “Red” και “Blue” συλλογές. Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τραγούδια προς $1.29 το ένα ή να κατεβάσουν ολόκληρα άλμπουμ προς $12.99 το μόνο ή $19.99 το διπλό.

Για $149, η Apple πουλά επίσης ένα ειδικό ψηφιακό άλμπουμ που περιλαμβάνει την 41-λεπτη ταινία της πρώτης συναυλίας των Beatles’ το “Live at the Washington Coliseum, 1964.”

Μέχρι σήμερα για να ακούσεις τραγούδια των Beatles σε iPods, έπρεπε να αποκτήσεις ένα CD και να “ripάρεις” μια online έκδοση τους ή να βρεις κάποιον που ήδη το έχει, αφήνοντας στην άκρη τα νομικά…. it—or find someone who already has, legalities aside.

“Χάρη στους Beatles και την EMI, κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο που είχαμε από τότε που λανσάραμε τα iTunes 10 χρόνια πριν,” είπε ο Jobs.

Από την άλλη για πολλούς αναλυτές η όλη κίνηση έχει αργήσει: “Η ψηφιακή αγορά της μουσικής (και οι νεαροί fans της μουσικής) χρειάζεται να εμπλακούν, χρειάζονται νέα μουσικά προϊόντα, όχι τα χθεσινά hits ανασυσκευασμένα,” είπε ο κος Mark Mulligan, αναλυτής της Forrester σε δήλωση του και μάλλον συμφωνούμε…

Από την άλλη για να δεις πιο ρομαντικά την κίνηση “All You Need is Love”…