Αν το Avatar έχει γίνει το μέτρο με το οποίο μετρώνται οι 3D ταινίες που λανσάρονται στον κόσμο, το ίδιο πλέον μπορεί να ειπωθεί και για την έκδοση σε 2D του Blu-ray της ταινίας και μάλιστα της Collector’s Edition. Η έκδοση που εδώ και λίγες ημέρες κάνει την εμφάνιση της στις αγορές του πλανήτη έχει ενδιαφέροντα στοιχεία…

Αν ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην αμερικανική έκδοση είναι ένα σετ με τρία δισκάκια με τρεις εκδόσεις της ταινίας: theatrical release και δύο extended cuts με οκτώ ή 16 επιπλέον λεπτά.

“Είχαμε το Blu-ray στο μυαλό όταν γυρίζαμε την ταινία Avatar,” είπε ο παραγωγός Jon Landau σε συνέντευξη στους ΝΥΤ. Οτιδήποτε κάναμε βλέπαμε τη δυνατότητα για Blu-ray bonus υλικό από τις πρώτες ημέρες των σχεδίων, συμπληρώνει.

Τα δισκάκια έχουν ακόμη τα 47 λεπτά των διαγραμμένων σκηνών και εκτεταμένες συνεντεύξεις με τους James Cameron και Jon Landau. Πολλά και τα ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της Pandora των χαρακτήρων της και των πλασμάτων..

Όλα αυτά είναι ωραία όπως και οι αναλύσεις για τα εφέ αλλά αυτό που αποτελεί το κερασάκι είναι η ποιότητα της ταινίας: είναι από τα καλύτερα Blu-ray transfers με απίστευτα χρώματα, κοντράστ και αίσθηση βάθους και στην 2D έκδοση. Και απίστευτος ήχος.

Πολύ απλά καλύτερα από το σινεμά…