Δεν είναι μόνο οι 50 τίτλοι 3D…

Φανταστείτε το εξής: δύο παίκτες ενός videogame που παίζουν στην ίδια οθόνη και βλέπει ο καθένας ΜΟΝΟ την δική του εικόνα!

Εκτός λοιπόν από την… αρμάδα των PS3 games που έρχονται από Sony &… friends σε 3D, η εταιρία έχει σχέδια και για χρήση της τεχνολογίας για multiplayer gaming.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του στούντιο της SCEE, κο Mick Hocking, η Sony δείχνει σε εταιρίες εξέλιξης ένα σύστημα θέασης διπλής οθόνης που επιτρέπει σε δύο παίκτες να βλέπουν ο καθένας διαφορετικό ΠΛΗΡΟΥΣ ευκρίνειας οπτικό ενός παιχνιδιού ταυτόχρονα!

Το σύστημα έχει θετική ανταπόκριση – ο Hocking δεν ήθελε να μεταφέρει σε βάθος λεπτομέρειες, αλλά θα θέλει κατά πάσα πιθανότητα ίδιου τύπου ενεργά γυαλιά διαφράγματος και -προφανώς, μια 3D-ικανή οθόνη με τις δύο 2D εικόνες να φαίνονται εναλλακτικά, ένα σετ σε κάθε gamer. Ουσιαστικά και για πρώτη φορά δεν θα χρειάζεται όπως εδώ και χρόνια στα παλιά… ηλεκτρονικάδικα και σήμερα σπίτι, να χωρίζει στα δύο η οθόνη για διπλό παιχνίδι!

Αφήστε που δεν θα… κλέβεις αφού δεν θα ξέρεις που είναι ο αντίπαλος.

Όσο για το 3D σε φορητές συσκευές, ο Hocking λέει πως η Sony επικεντρώνεται σε μεγάλες οθόνες σήμερα αλλά πειραματίζεται με “τεχνικές όπως ολογραφήματα” (!) και άλλες μεθόδους 3D – έχει δηλαδή απορρίψει τις λύσεις αλά 3DS και Sharp με τα προβλήματα θέασης…