Μια δωρεάν αναβάθμιση που βελτιώνει την ταχύτητα και τις “…δημιουργικές επιλογές” για τις DSLR φωτογραφικές μηχανές της σειράς a της Sony δίνει από σήμερα η ιαπωνική εταιρία στους τυχερούς ιδιοκτήτες. Οι α900 και α850 που είναι 35mm full-frame DSLR μπορούν να απολαμβάνουν πλέον γρηγορότερο και καλύτερης απόκρισης autofocus χάρη σε βελτιωμένη AF motor control και πιο έξυπνη επιλογή απόστασης για αντικείμενα που είναι εκτός εστίασης – out-of-focus objects.

Στις επιλογές υπάρχει και ευρύτερη γκάμα τιμών έκθεσης – exposure value (EV) compensation settings, που έχουν αυξηθεί από ±3EV σε ±5EV. Οι επιλογές φαίνονται στο κύριο LCD της οθόνης.

Αυξημένη και η γκάμα exposure bracketing με τη μέγιστη τιμή να φτάνει στο 4.0EV (τρεις λήψεις στα -2EV, 0EV, +2EV) και σε μέγιστο 6.0EV (-3EV, 0EV, +3EV). TΗ ευρύτερη γκάμα δίνει επιπλέον επιλογές για πολλαπλά frames σε διαφορετικές τιμές έκθεσης – φωτογραφίες για παράδειγμα που στη συνέχεια θα πάνε για να δουλευτούνε σε post-shooting HDR εφέ.

Τέλος νέα επιλογή στο μενού επιτρέπει να μπορεί να λειτουργήσει το διάφραγμα και χωρίς να υπάρχει φακός πάνω στο σώμα – επιλογή χρήσιμο για να εφαρμογές όπως αστροφωτογραφία όταν η μηχανή είναι κουμπωμένη σε τηλεσκόπιο.

Το τελευταίο firmware upgrade από τη Sony θα βρείτε – πρέπει να έχετε κάνει registration, για τις α900 και α850 DSLR δωρεάν στο http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx.