Το Google Android OS συνεχίζει να αυξάνει σε δημοτικότητα, ίσως ‘κλέβοντας’ τον κεραυνό των Apple iOS και RIM BlackBerry, σύμφωνα με τη Nielsen  που είδαμε να βγάζει.. φρέσκια έρευνα!

Ρίξτε μια ματιά, έχει πολύ ενδιαφέρον…

Η εταιρία αναφέρει πως σε έρευνα του Οκτωβρίου το iOS και το Android ήρθαν ουσιαστικά ισοπαλία στην “πιο επιθυμητό λειτουργικό σύστημα” ερώτηση όταν ρωτήθηκαν οι χρήστες για το smartphone που θέλουν να αγοράσουν του χρόνου.

Και τα δύο ήταν μαζί στους smartphone upgraders, με την Apple να έχει μικρό προβάδισμα στις ηλικίες 55+ , 18 με 24, και 25 με 34. Οι γυναίκες που σχεδιάζουν να πάρουν ένα smartphone είναι πιο πιθανό να θέλουν iPhone ενώ Android συσκευές ποθούν περισσότερο οι άντρες.

Η χρήση Smartphone συνεχίζει να αυξάνει σε δημοτικότητα με το 29.7% των αμερικανών να έχουν ένα με full λειτουργικό σύστημα. Το Apple iPhone και το RIM Blackberry είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές με ένα 27% μερίδιο στις ΗΠΑ το καθένα.

Λιγότερο βέβαιοι για το τι θα κάνουν είναι οι άνω των 55 με το 27.8% να λέει πως δεν είναι σίγουροι τι συσκευή θέλουν, μόλις το 12.2% δεν ξέρει τι να κάνει στις ηλικίες 18 με 24…

Τον Οκτώβρη πάντως, σύμφωνα με τη Nielsen, το Android είχε ξεπεράσει το iPhone και τα BlackBerry για να ονομαστεί το πιο “δημοφιλές λειτουργικό σύστημα που έχει αγοραστεί από όσους πήραν smartphone τους τελευταίους έξι μήνες”…