Αν ο τροχός είναι από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας τότε η αναπηρική καρέκλα είναι η πιο θλιβερή υλοποίηση του…

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Amit Goffer έμεινε παράλυτος το 1997 και τότε αποφάσισε να δημιουργήσει τα “ρομποτικά παντελόνια” για να αντικαταστήσει την αναπηρική του καρέκλα. Οι καρποί της δουλειάς τους έχουν πλέον έρθει και τώρα ετοιμάζεται να βοηθήσει και άλλους με τον ρομποτικό εξωσκελετό ReWalk που θα πωλείται από τις αρχές του 2011.

Όπως ο γνωστός REX εξωσκελετός, το ReWalk είναι μια μηχανοκίνητο συσκευή που την φοράς έξω από τα ρούχα. Η ενσωματωμένη μπαταρία δίνει διάρκεια 3.5 ώρες ενώ αντίθετα από τον εξωσκελετό REX που ελέγχεται με χειριστήριο, το ReWalk χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύει τις κινήσεις του χρήστη και να τις ‘μεταφράζει’ – με παρόμοιο τρόπο δουλεύει και το eLEGS μοντέλο του Πανεπιστημίου UC Berkeley.

Σε αντίθεση με άλλα στρατιωτικά μοντέλο όπως το Lockheed Martin HULC και το Raytheon XOS robotic [πυ είναι σχεδιασμένα να ‘ανεβάζουν τη δύναμη’ ενός υγιούς ατόμου, το ReWalk ανιχνεύει τις μικρές κινήσεις και αλλαγές στο κέντρο βαρύτητας του φορέα του.

Ζυγίζει 15 κιλά και είναι σε στάδιο δοκιμών σήμερα στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Το κόστος φαίνεται πως θα είναι της $100,000.