Είναι σε κέφια η εταιρία “θέλω-να-κατακτήσω-τον-πλανήτη”…

Μετά το Chrome Web Store, το hrome OS, μερικές πληροφορίες που διέρρευσαν για το Google +1 και το επαναλανσάρισμα του Google Groups, ακούσαμε και για τη Latitude app για το iPhone.

Το περίεργο είναι πως είναι μια εφαρμογή αρχικά διαθέσιμη στο… Ιαπωνικό iTunes Store!

Τι είναι;

Πίσω τον Μάιο η Google είχε πει πως ετοίμαζε μια εφαρμογή ειδικά για iPhone (native) που θα έβγαινε μαζί με το iOS 4.0. Η εφαρμογή θα επέτρεπε την εύρεση θέση ‘στο παρασκήνιο’ (background location) κάτι που κάνει βασικά το Latitude.

Το Latitude τεχνικά είναι διαθέσιμο για το iPhone από τον Ιούλιο του 2009, αλλά μόνο ως HTML5 app, και όχι ως native εμπειρία. Αυτό ήταν πρόβλημα για πολλούς λόγους με κορυφαίο το ότι δεν έτρεχε στο background.

Λίγο μετά το λανσάρισμα η εταιρία επιβεβαίωσε γιατί ήταν web app και όχι native app: επειδή έτσι ήθελε η Apple. Με άλλα λόγια μας έλεγε πως η Apple θα απέρριπτε την app τους εαν επιχειρούσαν να την κάνουν native…

Οι καιροί λοιπόν φαίνεται πως άλλαξαν και όπως και με το native πλέον Google Voice iPhone app το Latitude έσκασε… μύτη. Τώρα για τον υπόλοιπο πλανήτη εκτός Japan, λίγη υπομονή… – όλα τα screenshots είναι στα αγγλικά εξάλλου.