Με την έλευση του το Gran Turismo 5 δείχνει πως για τη…. ‘δουλειά’ που θέλεις – να οδηγείς τα υπεραυτοκίνητα του, τα Sony Sixaxis και DualShock 3 δεν επαρκούν.

Την υπέρτατη λύση επιχειρεί να δώσει η Logitech με το επίσημοl Driving Force GT τιμόνι. Μια λύση για gamers που έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό τα πλαστικά πεντάλ όμως…

Το τελευταίο πουλέν της εταιρίας λοιπόν με την ‘έγκριση’ του Gran Turismo είναι το Thrustmaster T500 RS που μάλλον θα είναι το μέτρο συγκρισης.

“Ο στόχος που τέθηκε για την ομάδα του Thrustmaster ήταν να σχεδιαστεί το πιο ακριβές τιμόνι που έχει δημιουργηθεί ποτέ για να αναπαραχθούν τα ακριβή συναισθήματα του GT5” είπε ο ίδιος ο κος Kazunori Yamauchi, CEO της εταιρίας πίσω από το Gran Turismo για την Polyphony Digital και Αντιπρόεδρος της Sony Computer Entertainment Inc.

Το πρώτο που προσέχεις είναι πως είναι… βαρύ! Το τιμόνι ζυγίζει 4.6 κιλά και το σετ πεντάλ 7.3 κιλά. Τα πεντάλ είναι μεταλλικά και μπορείς να τα ρυθμίσεις σε “floor-mounted” με στιλ F1, ή με “suspended” GT στιλ, Ρυθμιζόμενη είναι και η αντίσταση στο φρενάρισμα.

Υπάρχει ανάδραση (force feedback) από μοτέρ βιομηχανικών προδιαγραφών 65 W με 150mNm ροπή στις 3000 στρ/λεπτό.

Χρησιμοποιεί πατενταρισμένη τεχνολογία της Thrustmaster με μαγνητικούς αισθητήρες -H.E.A.R.T HallEffect AccuRate Technology. Δίνει 65536 διαφορετικές ‘θέσεις’ στην περιστροφή.

Το T500 RS θα βγει Ευρώπη και ΗΠΑ στην Γενάρη με προτεινόμενη τιμή €499.99. Η αληθοφάνεια κοστίζει…