Μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Northeastern και του Harvard είχαν μια πρωτότυπη ιδέα. Συνέλεξαν αρκετά δεδομένα από το Twitter ώστε να μας δώσουν μια εικόνα της διάθεσης των πολίτών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας. Απλά καταπληκτικό!

Οι κύριοι δεν ανέλυσαν όμως μόνο πάνω από 300 εκατομμύρια tweets σε διάρκεια τριών ετών (!) αλλά έβαλαν στη ‘ζυγαρία’ και πληροφορίες από το U.S. Census Bureau – το αμερικανικό ληξιαρχείο δηλαδή, το Google Maps API και άλλα. Αυτό που έφτιαξαν είναι αυτή η καταπληκτική εικονογράφηση που ουσιαστικά δείχνει τον συναισθηματικό ‘σφυγμό’ του έθνους τους.

Για να “μεταφράσετε” τις εικόνες να πούμε απλά πως όπου έχει περισσότερα tweets, τα σημεία εμφανίζονται στο χάρτη μεγαλύτερα από ότι σε πραγματικότητα. Δεν είναι έκπληξη πάντως η πτώση στα μέσα της ημέρας και στα μέσα της εβδομάδας ενώ τα πιο… χαρούμενα tweets είναι νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας η καλή μας διάθεση είναι στο πιο… high σημείο το πρωί της Κυριακής.

Δείτε το, είναι τέλειο…