‘Εχει περάσει το Facebook τα 600 εκατομμύρια χρήστες;

Η Goldman Sachs σύμφωνα με αναφορές λέει σε πιθανούς επενδυτές του Facebook πως το site κοινωνικής δικτύωσης έχει αυτή τη στιγμή 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Από την άλλη το portal με στατιστικές για το Facebook Socialbakers (πρώην Facebakers μέχρι που το Facebook τους ανάγκασε να αλλάξουν το όνομα) αναφέρει πως η βάση χρηστών του Facebook είναι – χθες αυτά…- 596,372,520 μέλη…

Πως λοιπόν έφτασαν οι Socialbakers σε αυτό το νούμερο; Ο συνιδρυτής κύριος Jan Rezab λέει πως η εταιρία τραβάει πληροφορίες από το εργαλείο διαφημίσεων του Facebook.

Αν προπαθήσεις να δημιουργήσεις μια διαφήμιση μέσω του Facebook Advertising, μπορείς να διαλέξεις να στοχεύσεις χρήστες ανάλογα με την περιοχή. Το can Facebook θα σου δείξει πόσα μέλη του είναι στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Με αυτή τη μέθοδο οι ΗΠΑ π.χ έχουν 146,591,880 μέλη σύμφωνα με το Socialbakers. S

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το comScore το Facebook είναι το 3ο μεγαλύτερο website στον πλανήτη. Είχε περίπου 648 εκατομμύρια unique visitors από όλο τον κόσμο τον Νοέμβριο του 2010. Φυσικά το Socialbakers μετρά εγγεγραμμένα μέλη και το comScore απλά unique visits (μέλη και μη-μέλη ενδεχομένως…)


Σε κάθε περίπτωση είναι… πολλά τα μέλη Άρη!