Εις… υγείαν των φίλων μας Ινδών! – αν τα καταφέρουν…

Το κίνητρο για την εξαγωγή υδρογόνου από το νερό είναι ουσιαστικά το… άγιο δισκοπότηρο για την μετακίνηση μας στον πλανήτη…

Ένα από μεγαλύτερα προβλήματα είναι πως χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να αποσπάσεις το υδρογόνο από τα.. υδάτινα δεσμά του παρά να πάρεις το καύσιμο από τη διαδικασία.

Τώρα βέβαια αυτοί οι βασικοί νόμοι της Φυσικής δεν έχουν εμποδίσει τους επιστήμονες με τα κατάλληλα… κονδύλια από το να προσπαθούν. Η τελευταία προσπάθεια είναι αυτή του κυρίου Daniel Nocera από το Massachusetts Institute of Technology (το γνωστό MIT) που έχει… ινδική χρηματοδότηση! Συγεκριμένα ο γνωστός Ινδός επιχειρηματίας κύριος Ratan Tata, που, μεταξύ άλλων, έχει κατασκευάσει στη δική του αυτοκινητοβιομηχανία το γνωστό μικρό, φθηνό αυτοκίνητο, έχει δώσει χορηγία αξίας $15 εκατομμυρίων για να επιτευχθεί ο στόχος.

Όσο συναρπαστικό και κοσμογονικό και να ακούγεται αυτό πάντως, πρέπει να αναφέρουμε πως αυτοκίνητα που κινούνται με νερό έχουν επανειλημμένα αποτύχει στην αποστολή τους – να προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις σε όλους μας…

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της MDI και του αυτοκινήτου που κινούνταν με αέρα. Το 2007 η Tata ήρθε σε συμφωνία με την MDI για να φέρει τα αυτοκίνητα που κινούνται με αέρα στην αγορά και οι εταιρίες είπαν πως νωρίς το 2008 το αυτοκίνητο ήθελε δύο χρόνια δουλειάς. Από τότε έχουμε ακούσει λίγα για την προσπάθεια εκτός από την αλλαγή της ονομασίας του σε FlowAir και άφθονο σκεπτικισμό.

Πάντως ΟΛΟΙ μας ευχόμαστε να το καταφέρει κάποιος και σίγουρα η χώρα του ενός δις κατοίκων έχει τα περισσότερα να κερδίσει – αν δεν το κάνουν πρώτοι οι Κινέζοι….