Επιτέλους αποκάλυψη και για τα webOS tablets της HP…

Εκτός μάλιστα από 9” μοντέλο με την κωδική ονομασία Topaz, υπάρχει και ένα ακόμη… μοντελάκι στις 7” με τον κωδικό Opal που θα έχει πιο πολύ σαν στόχο το διάβασμα – e-reading. Και τα δύο slates έχουν όπως έχουμε ήδη πει σχεδιαστεί από την Palm και όπως αναφέρει στο Engadget έχουν κάμερα μπροστά, micro USB για docking και αυτό που η εταιρία ονομάζει “premium audio”, δηλαδή έμφαση στον ήχο με τρία ηχεία.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμη…) το webOS είναι το λειτουργικό που ‘τρέχουν’ τα μηχανάκια, ένα λειτουργικό που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα της Palm με ρυθμίσεις για να είναι συμβατό με την μεγαλύτερη οθόνη. ‘Ένα κουμπί search υπάρχει στο κάτω μέρος στις πρώτες φωτό και έτσι εμφανίζεται το Just Type πληκτρολόγιο για αναζητήσεις.

Εκτός από έκδοση Wi-Fi only, το Opal θα βγει και σε μοντέλα με HSPA για το αμερικανικό δίκτυο AT&T σε 3G αλλά και το LTE τεχνολογίας Verizon 4G δίκτυο – έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο…

Δεν ξέρουμε πολλά για το πότε και πως θα κυκλοφορήσει το Topaz αλλά η HP έχει προγραμματισμένο ένα event για τις 9 του Φλεβάρη. Σε κάθε περίπτωση είναι η πρώτη προσπάθεια της HP να ανταγωνιστεί τις Apple, Motorola, RIM και τους λοιπούς της… ταξιαρχίας των tablet που έρχονται φέτος!