Επιπλέον προμηθευτές έχει προσθέσει η Apple στις γραμμές παραγωγής που θα έχουν ως έργο την παραγωγή του επόμενου smartphone της εταιρίας.

Οι Foxconn Electronics, Foxlink, Gold Circuit Electronics (GCE) και Epistar θα είναι προμηθευτές εξαρτημάτων για το iPhone 5 που είναι προγραμματισμένο να βγει στις αγοράς το καλοκαίρι το νωρίτερο. Τις πληροφορίες μεταφέρει η Κινεζική Economic Daily News (EDN).

Η Foxconn θα είναι ο νέος κατασκευαστής ακουστικών για το iPhone 5. Η Ιαπωνική Foster ήταν ο προηγούμενος προμηθευτής αλλά με την ισχυρό γιεν η εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια έψαχνε πιο οικονομικές λύσεις, λέει η ρεπορτάζ. Το κόστος για αυτό το συμβόλαιο υπολογίζεται σε $171.7 εκατομμύρια. Η Foxlink θα παράγει τις θύρες (‘καρφί’) για τα ακουστικά του iPhone 5.

Με τις ελλείψεις σε πλακέτες (HDI boards), η Apple προσέθεσε την GCE ως προμηθευτή αλλά θα συνεχίζει να έχει και τις Compeq Manufacturing και Unimicron Technology ως υποκατασκευαστές.

Ο κατασκευαστής LED Epistar επίσης μετά τη στρατηγική του συμμαχία με την Ιαπωνική Toyoda Gosei θα είναι μέρος της κατασκευαστικής διαδικασίας. Η Apple παλαιότερα μπορούσε να έχει προμηθευτές μόνο από την Ιαπωνία λόγω ζητημάτων με πατέντες, λέει η αναφορά.

Τώρα η Κίνα είναι η… γη της επαγγελίας για κάθε κατασκευαστή…