Δεν είναι μόνο οι ειδήσεις για το Tegra 2 3D αλλά, καθώς πλησιάζει το Mobile World Congress (MWC) – το πιο σημαντικό ραντεβού της βιομηχανίας ‘φορητών’ μηχανημάτων, έχει γεμίσει με πληροφορίες για το Tegra 3 το Διαδίκτυο…

Θα θυμάστε πως χθες είδαμε πρώτοι τις πληροφορίες για το NVIDIA Tegra 2 3D. Σήμερα θα δούμε πως έρχεται και το… Tegra 3! Η νέα μονάδα θα έχει τέσσερις υπολογιστικούς πυρήνες Cortex A9 και έναν επεξεργαστή για γραφικά (GPU) που η NVIDIA ανακοινώνει πως θα είναι Χ3 ταχύτερος από έναν Tegra 2.

Αυτό θα πρέπει να έχει δώσει… γκάζι στον ανταγωνισμό αφού: πρώτον το Tegra 2 είναι ήδη το πιο γρήγορο Σύστημα-σε-Ένα-Τσίπ (SoC) σε παραγωγή και δεύτερον, ο επεξεργαστής γραφικών επιταχύνει και Flash και έτσι η NVIDIA μπορεί να δηλώνει πως προσφέρει μια “full web” εμπειρία. Μιλάμε και για δυνατά 3D γραφικά και όλα αυτά πρέπει να εκτελούνται με 70X λιγότερη κατανάλωση ισχύος από κλασικούς επεξεργαστές.

Να θυμίσουμε πως τον Σεπτέμβρη ο κος NVIDIA’s CEO είχε πει πως το Tegra 3 ήταν “σχεδόν έτοιμο”, άρα η έκθεση MWC μοιάζει αναπόφευκτη.