Η Sony αποφάσισε να ανανεώσει και τη σειρά των SD μοντέλων της…

Εδώ θα έχουμε τις DCR-SX85E και DCR-SX65E που βασίζονται σε ενσωματωμένη μνήμη flash, 16GB η πρώτη και 4GB η δεύτερη. Υπάρχει και ενσωματωμένο καλώδιο USB και λογισμικό PMB portable, ευρεία οθόνη αφής LCD τριών ιντσών (ανάλυση 230K), σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot® με Active Mode, λειτουργία Direct Copy, φακό Carl Zeiss®, αυτόματη κάλυψη φακού, λειτουργία iAUTO και Extended Zoom. Διαθέτουν επίσης, οπτικό zoom 60x, Face Detection και ενσωματωμένο φωτισμό βίντεο.

Τα μοντέλα DCR-SX85E, και DCR-SX65E, θα είναι διαθέσιμα σε λίγες ημέρες (Φλεβάρης του 2011) ενώ το DCR-SX65E modelακι θα διατίθεται σε μπλε, κόκκινο και ασημί.

Πιο ευέλικτη αποθήκευση και post-shooting…

Παράλληλα με το σκληρό δίσκο ή την ενσωματωμένη μνήμη flash που διαθέτουν, όλες οι νέες Sony πάντως μπορούν να εγγράφουν βίντεο και φωτογραφίες απ’ ευθείας σε κάρτες Memory Stick PRO Duo™, Secure Digital (SD), ή SDHC (όλες διατίθενται ξεχωριστά).

Ααα, σημαντικό! Όλα τα HD και SD μοντέλα διαθέτουν τη λειτουργία Direct Copy για να αντιγράψετε υλικό απ’ ευθείας από την Handycam σε οποιονδήποτε σκληρό δίσκο (θύρα USB 2.0 και χωρητικότητα μικρότερη από 2TB) μέσω καλωδίου USB (κωδικός VMC-UAM1, πωλείται ξεχωριστά), όταν η βιντεοκάμερα συνδεθεί στο τροφοδοτικό της, για back-up και αρχειοθέτηση χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή.

Με το λογισμικό PMB (Picture Motion Browser) βλέπουμε και επεξεργαζόμαστε εικόνες στα κυριότερα sites video-sharing και photo-sharing….