Η εταιρία Cella Energy με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται πως έχει αναπτύξει ένα συνθετικό καύσιμο που μπορεί να οδηγήσει σε βενζίνη που θα κοστίζει $1.50 το γαλόνι…

Εκτός από υπόσχεση για λύση στα προβλήματα μετακινήσεων στο μέλλον με σταθερή μάλιστα τιμή ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου, το καύσιμο είναι βασισμένο στο υδρογόνο και δεν έχει καθόλου ρύπους σαν αυτούς που έχουν τα καύσιμα που βασίζονται στον άνθρακα.

Η τεχνολογία βασίζεται σε πολύπλοκα υδρίδια και έχει αναπτυχθεί μετά από ένα μυστικό πρόγραμμα που είχε διάρκεια 4 χρόνια στο διάσημο Rutherford Appleton Laboratory που βρίσκεται κοντά στην Οξφόρδη. Οι πρώτες ενδείξεις λένε πως το καύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσες μηχανές εσωτερικής καύση χωρίς μετατροπές.

Σύμφωνα με το κύριο Stephen Voller, τον CEO της Cella Energy, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί με χρήση επιστήμης προηγμένων υλικών και με χρήση υλικών υψηλής ενέργειας. Αυτά ενσωματώνονται σε δομές με τεχνικές νανοδομών – ονομάζεται “coaxial electrospraying”.

“Έχουμε αναπτύξει νέους μικρο-σβώλους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπάρχοντα οχήματα βενζίνης ή πετρελαίου,” λέει ο Voller. “Οι πρώτες ενδείξεις είναι πως αυτοί οι μικρο-σβώλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς μετατροπές σε κινητήρες,” συμπληρώνει.

Η ομάδα είχε στην ηγεσία της τον Καθηγητή Stephen Bennington σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του University College London και το Oxford University.

Ακούγεται υπερβολικά θετικό για να είναι αληθινό και περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις…