Όχι, αυτό δεν είναι ένα πρωτότυπο, concept σχέδιο…

Κάπου 300.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από καρδιακές ανακοπές κάθε χρόνο. Επιβιώνει μόνο το 8% ενώ ο εγκεφαλικός θάνατος έρχεται τέσσερα με έξι λεπτά μετά το επεισόδιο. Κάθε δευτερόλεπτο μετρά. Έτσι το τμήμα πυροσβεστικής San Ramon Valley Fire Department ζητά από πολίτες που έχουν εκπαιδευτεί σε τεχνικές πρώτων βοηθειών – cardiopulmonary resuscitation (CPR), το λένε.

Είναι μια νέα εφαρμογή που θέλει να εγκρίνουμε τη δημοσιοποίηση της θέσης μας (location-aware iPhone app) και έχει αναπτυχθεί ώστε να ενημερώνει όσους χρήστες έχουν εγγραφεί με αποστάσεις και έκταση συνολικά 401.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην San Ramon Valley. Η περιοχή βρίσκεται στην Καλιφόρνια και οι χρήστες έχουν την επιλογή είτε να αναφέρουν το περιστατικό στο κατάλληλο Κέντρο Άμεσης Ανάγκης, είτε να χρησιμοποιήσουν την app για να δούνε την άμεση κατάσταση των συναγερμών που υπάρχουν στην περιοχή όπως και το σε πόση ώρα θα φτάσουν επαγγελματίες στην περιοχή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρησιμοποιεί την τεχνολογία και για να επικοινωνήσει με περισσότερα από 700 μέλη της ομάδας εθελοντών – Community Emergency Response Team.

Μια περιορισμένη έκδοση της app είναι σε δοκιμές εδώ και έξι μήνες με περισσότερα 22,000 iPhone σε χέρια πολιτών να κάνουν τη δοκιμή. Η πλήρης έκδοση 2.0.3 υπάρχει στο iTunes και τρέχει σε iPhone και iPad με iOS 4.2 ή νεότερο…

Προφανώς η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς δήλωσε την χαρά της για την προσπάθεια…