Αν είναι να κατασκευάσεις έναν τεράστιο αποτεφρωτή γιατί να μην σχεδιάσεις και μια… τεχνητή πίστα για σκι ώστε να κάνουν οι άνθρωποι και το σκι τους κατεβαίνοντας στις πλαγιές;!

Για να μην πούμε πως μπορεί να δημιουργείς και εφέ με τον καπνό που στη συνέχεια φωτίζονται με λέιζερ…

Το πραγματικά απίστευτο, τρελό αυτό κτίριο είναι βασικά ένα τεράστιο κέλυφος που έχει σκεφτεί το Δανέζικο αρχικτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Το σχέδιο είναι με αυτή την κατασκευή να καλυφθεί ένας ολοκαίνουργιος αποτεφρωτής απορριμάτων που θα στηθεί στην Κοπεγχάγη και και θα μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργεια. Αντί να ετοιμαστεί ένα ‘γκρίζο’ βιομηχανικό κτίριο το όλο project θα δημιουργήσει ένα πάρκο για σκι που θα λειτουργεί όλο το χρόνο και όλες τις πίστες ακόμη και… ‘μαύρη’ για τους προχωρημένους. Ανελκυστήρας θα πάει άτομα στην κορυφή ενώ το υπόλοιπο θα είναι πάρκο και χώροι αναψυχής.

Καθώς θα δημιουργείται η ενέργεια από το καύση αντί να έχουμε τον ενοχλητικό καπνό τεράστια… δαχτυλίδια καπνού θα δημιουργούνται από ένα ειδικό σύστημα στην οροφή κάθε φορά που θα έχει συμπληρωθεί ένας τόνος CO2! Τη νύχτα ειδικό σύστημα με λέιζερ θα ‘ζωγραφίζει’ τα δαχτυλίδια με εικόνες ή στοιχεία!

To όλο project θα ονομάζεται Amagerforbrænding, που είναι μάλλον πιο δύσκολο στη προφορά παρά το σχέδιο στην κατασκευή…