Επιστροφή στις αναμνήσεις…

Μαζί με το Next Generation Portable, η Sony ανακοίνωσε στο PlayStation Meeting μια νέα πλατφόρμα που θα φέρει τα πρώτα PlayStation games σε μη-PSP συσκευές. Το PlayStation Suite θα φέρνει παιχνίδια σε κάθε συσκευή με ένα “…ανοιχτό λειτουργικό σύστημα” που πληρεί το πρότυπο επιδόσεων PlayStation Certified. Τα παιχνίδια PlayStation 1 όπως το Syphon Filter θα είναι από τα πρώτα που θα έρθουν ενώ η Sony ελπίζει και να δημιουργήσει ειδικά για το to PlayStation Suite παιχνίδια…

Οι τίτλοι θα τρέχουν και στο NGP αλλά και σε Android smartphones και tablets ενώ οι Sony people είπαν πως ακόμη και πιο… ταπεινά κινητά θα υποστήζουν αρκετά παιχνίδια. Όσες συσκευές υποστηρίζουν το PlayStation Suite θα υποστηρίζουν και το PlayStation Store και θα έχουν πρόσβαση και σε βίντεο και άλλο υλικό. Η ‘ανοιχτή’ φύση του συστήματος σίγουρα αφήνει περιθώριο για το MeeGo και το Linux, δύσκολα θα το δεχτεί η υπέρμαχος του… κλειδαμπαρώματος Apple.

Πότε; Δεν έδωσε η Sony επίσημη ημερομηνία για το Suite, αλλά σίγουρα θα είναι κοντά με το λανσάρισμα του Xperia Play- γνωστό και ως PlayStation phone που θα δούμε στις 13 Φλεβάρη.

Και το PlayStation Suite και το Xperia Play είναι βασικά εργαλεία για την επιστροφή της Sony στο mobile gaming.

Το Xperia Play θα έχει το νεώτερο 1GHz Snapdragon τσιπ, με 5 megapixel κάμερα με οθόνη 480×854…