Είχε άφθονη δουλειά η Team Lotus όλο αυτό το διάστημα με το γνωστό πρόβλημα με τα δικαιώματα για το όνομα ανάμεσα στο Group Lotus και τη νέα ομάδα Renault!

Το όλο ζήτημα δεν λύθηκε ακόμη αφού και οι δύο ομάδες διεκδικούν το όνομα, αλλά η ομάδα με Μαλαισιανή ιδιοκτησία είναι η πρώτη ουσιαστικά ομάδα που ρίχνει τις εικόνες online πριν να δείξουν οι Βρετανοί το δικό τους αυτοκίνητο στη Βαλένθια.

Με αυτή την κίνηση αυτό είναι το δεύτερο μονοθέσιο μετά την Ferrari F150 που κάνει τη δημόσια πρεμιέρα του και μάλιστα ένα μονοθέσιο που είναι πλήρης επανασχεδιασμός σε σχέση με το περυσινό μονοθέσιο.

Σχεδιασμένη από τον Mike Gascoyne, η νέα Lotus T128 είναι πολύ πιο επαναστατική από την T127 που αντικαθιστά, ένα συντηρητικό μονοθέσιο. Αντί για Cosworth κινητήρα έχουμε Renault, ενώ η T128 χρησιμοποιεί και κιβώτιο ταχυτήτων Red Bull με τη σεζόν να ξεκινά χωρίς χρήση KERS για την ομάδα.

Με πιλότους τους Jarno Trulli και Heikki Kovalainen, το αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει τις δοκιμές πριν τη 2η ημέρα στην πίστα της Βαλένθια.