Δεν φτάνει που πλέον δεν πολυχρειάζεται να το βάλεις σε μίζα, το κλειδί του αυτοκινήτου εξελίσσεται σε ανταγωνιστή με το κινητό για το αν θα γίνει πρώτο ένα “ηλεκτρονικό πορτοφόλι”…

Η BMW πιστεύει πως θα πληρώνουμε για… πράγματα και όταν δεν θα έχουμε το πορτοφόλι μας μαζί μας με τα κλειδιά του αυτοκινήτου!

Σε έγγραφο της εταιρίας περιγράφεται το “κλειδί αυτοκινήτου του μέλλοντος” που σύμφωνα με τους Βαυαρούς είναι λογική εξέλιξη: “κάποια κλειδιά αυτοκινήτου ήδη αποθηκεύουν δεδομένα για το όχημα, χιλιόμετρα, καύσιμο, μπαταρία και άλλα. Αν και σήμερα την ‘διαβάζουν’ μόνο ειδικά συνεργεία το BMW Group πιστεύει πως το κλειδί αυτοκινήτου του μέλλοντος θα μπορεί να δίνει πρόσβαση σε μια νέα εμπειρία και περισσότερα χαρακτηριστικά,” λένε BMW people που είναι προφανώς δεν ενδιαφέρονται για παρόμοιες προσπάθειες κολοσσών.

Να θυμίσουμε π.χ πως η Google θα περιλάβει τη χρήση της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication) στην υποστήριξη για το Android 2.3 λειτουργικό της.

Αυτό σημαίνει πως οι Samsung, Nokia και Sony Ericsson θα μπορούν να μετατρέψουν τα επόμενα μοντέλα κινητών τους σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Ουσιαστικά οι άνθρωποι της BMW σκέφτονται λοιπόν να προσθέσουν και αυτοί ένα NFC interface και ένα σύστημα ασφάλειας στα κλειδιά των BMW για δημόσιες συγκοινωνίες (KeyTicketing), πληροφορίες για το όχημα (KeyInfo), πληρωμές (KeyPayment) και δωμάτια σε ξενοδοχεία (KeyAccess), όπως λέει το έγγραφο…