Η αλήθεια είναι πως έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ‘νοίκιαζες’ ένα κάθισμα σε ένα αεροπλάνο…

Εισιτήριο σε ένα αεροσκάφος. Και το πολύ να αποκτούσες δικαίωμα σε… άπλωμα στα πόδια με ένα εισιτήριο πρώτης θέσης με μια τηλεόραση, μαξιλαράκια για τη μέση και ένα καλό ποτό. Για να ρίξουμε όμως μια ματιά σε πιο τολμηρές ιδέες για το μέλλον της άνεσης μέσα στο αεροσκάφος.

Η πιο… trendy λέξη σήμερα στις αεροπορικές εταιρίες είναι “intelligent aircraft seating.” Ουσιαστικά μια καλύτερη χρήση του χώρου μέσα στο αεροσκάφος που θα επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερο κέρδος, φυσικά. Πιο ελαφριές κατασκευαστικά θέσεις που μάλιστα θα μειώνουν και τα καυσαέρια που θα εκλύει το αεροσκάφος. Έτσι έχεις τη δυνατότατα και να φιλοξενείς περισσότερους επιβάτες και να έχεις μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ευτυχώς για εμάς οι εταιρίες όπως θα δείτε στις φωτογραφίες έχουν και ιδέες για καλύτερη εργονομία, άνεση και ψυχαγωγία. Όλα αυτά και με χαμηλό κόστος. Όπως για παράδειγμα τη “Sky Rider”. Είναι ένα κάθισμα με κωδικό “θέση σέλαs”, χάρη στην οποία οι επιβάτες ημι-κάθονται σε ημι… όρθια θέση. Σχεδιασμένη από την Ιταλική Aviointeriors, πιάνει 25% λιγότερο χώρο και επιτρέπει να χωρούν σε ένα αεροσκάφος 40% περισσότεροι επιβάτες για πτήσεις με διάρκεια λιγότερη από 3 ώρες. Ευτυχώς βέβαια τέτοιες ιδέες είναι σχέδια επί… χάρτου αφού πολύ δύσκολα θα πάρουν την έγκριση για 16g εντάσεις και άρα την… γλυτώνουμε.

Οπότε ρίξτε μια ματιά στις άλλες πιο… comfy λύσεις που σκέφτονται οι εταιρίες για μελλοντικά τους αεροσκάφη.