Δεν έχει και πολύ έντονο ανταγωνισμό πλέον η Google στο κομμάτι της αναζήτησης από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα χάρη σε έξυπνους αλγόριθμους κατάταξης. Γνωστά πράγματα.

Τώρα φαίνεται πως η Μεγάλη Ανταγωνίστρια στο κομμάτι του computing, Microsoft, με το σχετικά νέο της όπλο το Bing, αντιγράφει τα αποτελέσματα της Google για να βελτιώσει τα δικά της.

Σε μια ‘επιχείρηση’ παγίδας που φέρνει πολύ αμηχανία, η Google ισχυρίζεται πως έχει αποδείξει πως το Bing παίρνει αποτελέσματα από Google αναζητήσεις και τα δείχνει σαν να προέρχονται από την μηχανή Bing engine – όπως καταλαβαίνετε οι άνθρωποι της εταιρίας είναι… κατευχαριστημένοι.

Ομάδες μηχανικών της Google έχουν αποδείξει πως το Microsoft Bing παρακολουθεί το τι ψάχνουν οι άνθρωποι της Google, και στη συνέχεια αλλάζει τα δικά της αποτελέσματα για να είναι παρόμοια με αυτά της Google.

Οι άνθρωποι της εταιρίας υποψιάζονταν πως το Bing έριχνε… μια ματιά για το τι κάνει η Google. Τα top-10 Google search hits εμφανίζονται και στο Bing top 10. Αυτό θα εξηγούνταν μόνο αν το Bing δούλευε με ίδιο ή παρόμοιο αλγόριθμο με το αυτόν της Google.

Κάτι αδύνατο αφού οι αλγόριθμοι αναζήτησης είναι απίστευτα πολύπλοκοι. Ουσιαστικά αυτό θα σήμαινε πως η… Pepsi έχει την συνταγή της Coca Cola!

Για να παγιδεύσουν τον ανταγωνισμό οι μηχανικοί της Google δημιούργησαν 100 περίεργες αναζητήσεις με όρους που ποτέ δεν θα είχαμε σε μια κανονική αναζήτηση όπως… “hiybbprqag” και “mbzrxpgjys” (!) και έγραψαν έναν κρυφό κώδικα που ‘έδειχνε’ συγκεκριμένες σελίδες. Τα αποτελέσματα ήταν στημένο ώστε να μην φαίνονται σε κανονική αναζήτηση αλλά το Bing της Microsoft πιάστηκε στα… πράσα να τα δείχνει επίσης!

Σοκ…