Το σχέδιο Land Art Generator Initiative (LAGI) είναι ένας διαγωνισμός που προκαλεί τους συμμετέχοντας να σκεφτούν έξω από ‘το κουτί’…

Το πρώτο βραβείο δόθηκε και το πήρε μια τέτοια απίστευτη συμμετοχή. Το Lunar Cubit concept αποτελείται από εννέα πυραμίδες που έχουν κατασκευαστεί από φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια διάταξη που θυμίζει την Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Giza. Οι οικολογικές πυραμίδες όχι μόνο θα μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για 25 σπίτια αλλά είναι σχεδιασμένες ώστε να λειτουργούν και ως σεληνιακό ημερολόγιο!

Το Lunar Cubit, αφορά οκτώ μικρότερες πυραμίδες γύρω από μια μεγαλύτερη. Οι πυραμίδες και όλο το layout έχουν τα μέτρα τους με βάση τα μνημεία των Αιγυπτίων και μετρώνται με το royal cubit – το αρχαιότερο στάνταρ μέτρηση που έχει καταγραφεί και χρησιμοποιήθηκε για να χτιστούν οι πυραμίδες. Αυτές όμως οι ecoπυραμίδες είναι φτιαγμένες από γυαλί και άμορφη σιλικόνη που έχει γυαλιστεί ώστε να μοιάζει με όνυχα και με φινίρισμα καθρέπτη.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εννέα πυραμίδες θα σχηματίζουν μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1.74. Τη νύχτα ιδιαίτερα οικονομικά LED που έχουν ενσωματωθεί στις πυραμίδες ανάβουν ανάλογα με τις φάσεις της σελήνης.

Οι δημιουργοί, Robert Flottemesch, Adrian DeLuca, Johanna Ballhaus και Jen DeNike, σχεδίασαν το όλο project για να κατασκευαστεί 3 μίλια ανοιχτά του Διεθνούς Αεροδρομίου του Abu Dhabi. Αυτό είναι καλό αφού έτσι η κατασκευή του LAGI μοιάζει εφικτή…