Σε συμφωνία για αγορά $4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει καταλήξει η καλιφορνέζικη εταιρία. Η συμφωνία αφορά τις LG Display Co., Toshiba Mobile Display Co. και Sharp Corp. και είναι διάρκειας δύο ετών όπως λέει η IHS ISuppli.

Σε έναν, όπως διαφαίνεται, μεγάλο αγώνα για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα έχουν επιδοθεί όλοι οι κατασκευαστές. Εξαρτήματα όπως εξελιγμένες οθόνες είναι όπως φαίνεται τα πιο… δυσεύρετα στην παγκόσμια παραγωγή.

Η Apple είχε ήδη ενημερώσει πως θα δαπανήσει $3.9 δισεκατομμύρια σαν προκαταβολή για εξαρτήματα, λέει η ISuppli, δεν τους είχε όμως κατονομάσει.

Πόσο έντονος είναι ο ανταγωνισμός; Ακούστε τι λέει ο αρμόδιος αναλυτής: “ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους προμηθευτές (original equipment manufacturers) για διάθεση high-end μικρού και μεσαίου μεγέθους οθόνες έχει φτάσει σε σημείο ‘πυρετού’.”

Υψηλότερη ανάλυση

Όλες οι εταιρίας στοχεύουν σε οθόνες τεχνολογίας IPS (in-plane switching) και τεχνολογίας low- temperature polysilicon που μπορούν να δώσουν καλύτερες αναλύσεις, λέει η ISuppli. Από την άλλη πλευρά του ανταγωνισμού είναι οι active matrix organic light-emitting diode (AMOLED) που κατασκευάζουν κυρίως οι LG Display και Samsung Electronics.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι οθόνες τα εξαρτήματα που ‘κυνηγούν’ οι εταιρίες, τον Ιούλιο του 2009 η Apple παράγγειλε και μνήμες αξίας $500 εκατομμυρίων από την Toshiba…