‘Οχι μόνο θα σε παρακολουθούν αλλά θα ξέρουν και που είσαι από την αναπνοή!

Αυτό το πετυχαίνει το Cougar20-H ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ παρακολούθησης που είναι τόσο ευαίσθητο ώστε όχι μόνο να ανιχνεύει την κίνηση μέσα από τοίχους αλλά και να ανιχνεύει την αναπνοή ατόμων που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο!

Το περίεργο αυτό – και λίγο… τρομακτικό- μηχανάκι χρησιμοποιεί μια ένα ειδικό αισθητήρα (fine beam ultra-wideband (UWB), multi-Gigahertz radio frequency (RF) sensor array) αλλά και πολλαπλές ενσωματωμένες κάμερες για χρήση σε ημέρα και νύχτα. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ειδικευμένη εταιρία παρακολούθησης TiaLinx και ο σκοπός είναι να προστατεύονται οι στρατιώτες από ενδεχόμενο κίνδυνο.

“Το Cougar20-H έχει ικανότητες sense-through-the-wall (STTW) σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο Cougar10-L,” λέει ο Dr. Fred Mohamadi, Ιδρυτής και CEO της TiaLinx. Ο υπεύθυνος της εταιρίας εξηγεί πως ένα Cougar20-H μπορεί και να προγραμματιστεί για να ανιχνεύσει ένα κτίριο πολλών ορόφων. Η ανάπτυξη αυτής της ικανότητας του Cougar20-H – η τεχνολογία real-time UWB RF Imaging technology, έγινε με χρηματοδότηση του Αμερικανικού Στρατού που θα το χρησιμοποιεί από τον ερχόμενο μήνα.

Το ελαφρύ και ευκίνητο ρομποτάκι ελέγχεται από απόσταση 91 μέτρων μέσω ενός φορητού υπολογιστή…