Είχει 20 developers η Sony στα γραφεία της σήμερα και τους έγινε επίδειξη όσων μπορεί να κάνει για το φορητό gaming το νέο υπερ-μηχανάκι της…

Δεν δόθηκαν development kits στο συγεκριμένο event αλλά η Sony υποσχέθηκε ένα πρώτο 20σέλιδο “concept document” για να δημιουργούνται οι τίτλοι λανσαρίσματος πριν αρχίσει να δίδεται το development kit στο επόμενο διάστημα. Αυτά όμως δεν είναι τα πιο σημαντικά νέα…

“NGP is a developer’s dream – Sony is finally doing the things developers have been crying out for for years,” είπε στο Eurogamer κάποιος παριστάμενος.

Η Sony είπε σε developers πως η έκδοση Wifi του συστήματος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 ενώ το 3G-ικανό μηχάνημα στις διακοπές του 2011.

Η εκδότης είδε πολλούς first-party τίτλους με…, κλου το WipEout demo. “Η WipEout HD PS3 μηχανή όπως τρέχει στο PS3 χωρίς καθόλου αλλαγές στα γραφικά. Αυτό σημαίνει πλήρη ανάλυση, 60 καρέ/δευτ και εικόνα όπως το PS3 – όλα τα shader εφέ ήταν εκεί,” είπε πηγή.

Η Sony πιέζει για cross platform τίτλους από το PS3 στο NGP, ενώ θα έχει και κάθε  NGP τίτλο σε κάρτα flash στο PlayStation Network. Η εταιρία τόνισε πως οι NGP εκδόσεις πρέπει να είναι διαφορετικές από τις  PS3 με  interactivity και επιπλέον NGP extras.

Το μεγάλο θετικό όμως για το NGP σύστημα είναι πως υποστηρίζει μεγάλο αριθμό τεχνικών ανάπτυξης του PS3 οπότε το porting τίτλων θα είναι απλή υπόθεση…

“Κάθε shader για πράγματα του PS3 πρέπει να δουλεύει,” είπε η πηγή. “Δεν θα χρειάζεται να ξαναγράφουμε. Αυτό που πριν χρειάζονταν δύο με τρεις μήνες, θα θέλει μια με δύο εβδομάδες…Είναι το ίδιο ‘περιβάλλον ανάπτυξης’ παρά τη διαφορετική αρχιτεκτονική.”

“Η Sony το έκανε αυτή το φορά developer-centric,” είπε η πηγή με έναν PS3 dev σταθμό ανάπτυξης να θέλει τρεις ώρες για να σεταριστεί ενώ το NGP θα θέλει 20 λεπτά.”

Μεγάλη – θετική – αλλαγή για τη Sony…