Τον διαδικτυακό τόπο Craigslist χρησιμοποιούσε η ενήλικη βιομηχανία μέχρι πέρυσι όταν η δυνατότητα αποσύρθηκε από τις επιλογές. Τώρα ένα καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Columbia University ισχυρίζεται πως υπάρχει πιθανότητα η ‘επιχειρηματική’ αυτή δραστηριότητα να έχει μεταφερθεί σε ένα προφανές μέρος: το Facebook. Σε άρθρο του το cnet αναφέρει πως ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κος Sudhir Venkatesh δημοσίευσε τη δουλειά του για τις εκδιδόμενες στη Νέα Υόρκη στο περιοδικό Wired.

O κύριος Venkatesh δήλωσε δε πως η έρευνα δείχνει και το προφανές: η συμπεριφορά των ανδρών έχει αλλάξει πλήρως με την εισαγωγή της τεχνολογίας αφού το ‘ανοίγω το παράθυρο του αυτοκινήτου σε ένα στενό’ είναι εικόνα του παρελθόντος…

Αντί για αυτό, ο Venkatesh υπολογίζει πως το 83 των εκδιδόμενων γυναικών έχουν Facebook σελίδα. Επιπλέον πιστεύει πως μέχρι το τέλος του 2011, το Facebook “θα είναι στην ηγεσία του online χώρου μίσθωσης.” Συμπληρώνει πως ακόμη και πριν να καταργηθεί το Craigslist, το Facebook είχε εξελιχθεί σε ένα χαρούμενο σπίτι για πολλές εκδιδόμενες γυναίκες.

Το web και το Facebook ειδικά, λέει ο ερευνητής, γίνεται φιλικό αφού οι εκδιδόμενες “μπορούν να ελέγξουν την εικόνα τους, να θέσουν τις τιμές και να παρακάμψουν τους προαγωγούς και άλλους μεσάζοντες που ελάμβαναν μέρος του εισοδήματος τους.”