Αν έχετε $1,358,500 μπορείτε να θεωρήσετε εαυτούς τυχερούς και να πάτε σπίτι με μια από τις είκοσι που Pagani C9 Huayra που θα κατασκευαστούν φέτος. Ίσως το πιο exotic υπεραυτοκίνητο αυτή τη στιγμή…

Μόλις θα ανεβάσετε στροφές στον διπλού τούρμπο 700 ίππων V12 που είναι τοποθετημένος στο κέντρο θα μπορείτε να ξεπεράσετε τα 300χλμ/ώρα: ουσιαστικά ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που έχουν μηχανισμούς ελέγχου πτήσης όπως τα μαχητικά (!) – flaps.

Είναι λοιπόν από τα λίγα αυτοκίνητα με ‘ενεργά’ αεροδυναμικά βοηθήματα αφού ενσωματώνει τέσσερα flaps ελέγχου στις γωνίες του οχήματος που έχουν σαν αποστολή να κρατήσουν απόλυτα σταθερό το όχημα…

Μετά την έντονη κουβέντα και τα teaser βίντεο η εξωτικής ομορφιάς Pagani C9 Huayra αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο International Motorshow της Γενεύης, ένα από τα μεγαλύτερα Σαλόνια Αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Η ονομασία έρχεται από τον Αργεντινοιταλό σχεδιαστή και πρώην μάνατζερ της Lamborghini Horacio Pagani, και το Huayra-tata, ή “Πατέρα του Ανέμου,” σύμφωνα με προ-Κολομβιανούς Περουβιανούς και Βολιβιανούς.

Δείτε την…