Ένα πρωί η Note Design Studio πήρε στα χέρια της μερικά παραπέταμενα σκίτσα και σημειώσεις. Ιδέες τυχαίες, εμπνεύσεις ‘της στιγμής’ που είχαν ετοιμαστεί για να καταλήξουν οι σχεδιαστές σε κάποια προϊόντα αλλά δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας.

Τα σχέδια αυτά τα είδαν με μια άλλη ματιά, τα αγάπησαν ξανά και με ποικιλία υλικών και έξυπνες χρήσεις αποφάσισαν να τα υλοποιήσουν στον φυσικό κόσμο. Στο τέλος έγινε μια έκθεση με τον τίτλο MARGINAL NOTES.

DUESPHERE – S, M, L Λάμπα σε βαθύ πράσινο του δάσους. Οι διπλές σφαίρες αναπαριστούν αυτό που είναι κρυμμένο κάτω από έδαφος και είναι ορατό στην επιφάνεια.

HIGH TIDE/LOW TIDE – Ράφια. Η σειρά είναι η κάθετη διαφορά ανάμεσα στην παλίρροια και την άμπωτη. Τα ράφια αναπαριστούν το Στενό του Μαγγελάνου, την ήρεμο Ειρηνικό Ωκεανό σε αντίθεση με τον ανήσυχο Ατλαντικό…

OBJECTS Ανάμεσα στα πρωτότυπα και μερικές μισές φόρμες. ‘Σπόροι’ που επηρέασαν μετέπειτα προϊόντα. Καταλύτες της διαδικασίας…

BOOP – Καναπές, καρέκλα και κάθισμα σαλονιού. 1. boop: το μυστήριο του “Boop” δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Πρέπει να πειράξεις ένα τυχαίο άτομο στη μύτη. 2. boop: για να πειράξεις ζώο ή κάτι συμπαθητικό στη μύτη.

TOMORROW ISLAND/YESTERDAY ISLAND – λάμπες. Οι λάμπες του Διομήδη που είναι τοποθετημένες στο μέσο της θάλασσας των Στενών του Bering ανάμεσα σε Αλάσκα και Σιβηρία. Το περίεργο σχήμα τους ήταν η έμπνευση. Τα νησιά ονομάζονται πολλές φορές Tomorrow Island (Big Diomede, Russian territory) και Yesterday Island (Little Diomede, U.S. territory) επειδή η διαφορά ώρας ανάμεσα τους είναι 20 ώρες αλλά η απόσταση μόλις τρία χιλιόμετρα…

TEMBO – ψηλό τραπέζι και κάθισμα. Tembo είναι ‘ελέφαντας’ στα Swahili. Όταν περπατούν ελέφαντες πάντα έχουν ένα πόδι τουλάχιστον στο έδαφος… Δεν τρέχουν.

Designer: Note Design Studio