Όταν η εταιρία από τη Βαυαρία λανσάρισε το Concept ActiveE πέρυσι αρκετοί περίμεναν να δούνε πότε θα υπάρξει η στιγμή για τα πρώτα τεμάχια παραγωγής. Σήμερα λοιπόν ξέρουμε πως 1.000 τυχεροί οδηγοί στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα θα πάρουν στα χέρια τους ένα ηλεκτρικό L-series coupe.

Όπως και το προηγούμενο δοκιμαστικό Mini E, το BMW ActiveE είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο τεστ σε δρόμους για οδηγούς ώστε να δοκιμαστούν οι τεχνολογίες. Σε αυτή την περίπτωση τα BMW και Mini δοκιμάζουν τα νερά για τα επερχόμενα Megacity Vehicle (MCV), που η εταιρία θέλει να λανσάρει σαν μια νέα υπο-οικογένεια από το 2013.

Όλη η τεχνολογία αναπτύχθηκε ‘εντός’ από την εταιρία και τα ActiveE μοντέλα αφορούν την ενσωμάτωση ηλεκτρικού κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων με σπονδυλωτές, ψυχόμενες από υγρό μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Οι μπαταρίες είναι της SB LiMotive είναι κρυμμένες κάτω από τη δεξαμενή καυσίμων και δίνουν αυτονομία 100 μίλια με φόρτιση 16-20 ώρες σε μια στάνταρ μπαταρία 110, 5 ώρες σε μπαταρία 240 volt.

Όπως και το Nissan Leaf, το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει “preconditioned” — να ψυχρανθεί ή να ζεσταθεί ενώ είναι για φόρτιση — μέσω ενός iPad ή άλλης συσκευής με το BMW ConnectedDrive software. Το ConnectedDrive ‘φροντίζει’ μπαταρία και συναφή μέρη ενώ στέλνει πληροφορίες πίσω στους μηχανικούς στο Μόναχο…