O Steve Balmer έκανε τη δική του… έξοδο στη σκηνή στη Βαρκελώνη με μια γενική εικόνα των εξελίξεων για τα Windows Phone 7 και μια πρόγευση των νέων χαρακτηριστικών που θα υπάρχουν στην επερχόμενη αναβάθμιση. Η νέα έκδοση θα ενσωματώνει Twitter και Facebook. Στο People Hub και την Picture Gallery οι χρήστες θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις φωτογραφίες που έχουν στο Facebook.

Ένας άλλος κύριος, ο κύριος Joe Belfiore επέδειξε τη νέα Skydrive δυνατότητα που είναι ενσωματωμένη στην Office app: επιτρέπει αποθήκευση εγγράφων, φακέλους στην υπηρεσία της Microsoft (cloud service) Skydrive κατευθείαν στο Office.

Επίσης μάθαμε πως η Microsoft θα λανσάρει IE9 υποστήριξη για τα Windows Phone 7 (σήμερα χρησιμοποιεί την IE7 rendering μηχανή), ενώ ο IE9 παρέχει native υποστήριξη βίντεο χωρίς plug-ins χάρη σε HTML5 και έχει graphics hardware επιτάχυνση. Ο κύριος Joe Belfiore έδειξε side by side demo για να δείξει τις επιδόσεις του IE9 (για κινητά) δίπλα σε ένα iPhone 4. Στην επίδειξη υπήρχε animation που έδειχνε αργό σε iPhone 4.

Το νέο χαρακτηριστικό που έρχεται είναι το Multitasking ενώ την παρουσίαση έκλεισε ο κύριος Stephen Elso, CEO της Nokia που είπε πως τα WP7 είναι το “…πιο σέξυ user interface σε φορητή συσκευή μέχρι σήμερα” και δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συνεργασία.