Αν δεν έχετε ξανακούσει την κινεζική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Umeox Mobile δεν είστε οι πρώτοι…

Ενδιαφέρον πάντως είναι το πρώτο της.. πουλέν. Ανακοινώθηκε στην έκθεση Mobile World Congress 2011 και ελκύει έχει τον ονομασία του από τον… Έλληνα θεό του Ήλιου! Το Umeox Apollo έχει ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ ώστε να μην… μένετε από ‘χυμό’ μετά από σερφάρισμα σε μια βαρετή – αλλά ηλιόλουστη – ημέρα στην παραλία.

Πέρα από αυτό το χαρακτηριστικό το Apollo δεν έχει βέβαια άλλα… super-duper χαρακτηριστικά: οθόνη 3.2” 320 x 480, 1 GB εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος που αυξάνεται μέσω της microSD θύρας καρτών, FM, Bluetooth 2.1 A2DP, 3-megapixel πίσω κάμερα και 3.5 mm jack ήχου.

Όπως λέει το Mobile Crunch, το Umeox θα βγάλει δύο εκδόσεις του Apollo – ένα 850/1900MHz μοντέλο για ΗΠΑ και μια… γεύση 900/1800MHz για Ευρώπη και το μεγάλο μέρος της Ασίας. Η εταιρία λέει πως με 2.5 ώρες ηλιοθεραπείας (…) θα έχεις μιας ημέρας χρήση ενώ σε 17 έχετε πλήρη φόρτιση.

Αν κρίνουμε πάντως από την… μερική επιτυχία των Samsung Blue Earth, Sharp Solar Ketai και Digicel Coral-200-Solar, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 3ο τρίμηνο φέτος που θα έχει τα δύο μοντέλα η αγορά…