Με τη Sony – αλλά και τη Microsoft, να ενισχύουν τα τμήματα streaming video που έχουν και να δίνουν πλέον πολλές επιλογές – τεράστιας σημασίας το νέο on demand σύστημα Qriosity της Sony…- η αλήθεια είναι πως, περιέργως, είναι απών Google YouTube. Χμμμ….

Τώρα όμως ένα post της Google για δουλειά, spotted by Gamasutra, μιλά για αναζήτηση ενός μηχανικού για να “ετοιμαστεί μια νέας γενιάς βασισμένη σε παιχνιδομηχανές τηλεοπτική εμπειρία με You Tube περιεχόμενο βίντεο” και να “ενσωματώνει και να βελτιστοποιεί κανάλια διανομής και συσκευές συμπεριλαμβανομένων όλων των βασικών πλατφορμών παιχνιδιού.”

Με άλλα λόγια αν όλα αυτά είναι σε πορεία υλοποίησης, θα έχουμε μια native YouTube app για το Playstation 3 ίσως και το Xbox…

To YouTube έχει ήδη κάποια websites που είναι optimized για τηλεοπτική οθόνη όπως το YouTube XL, όπου επιλέγεις βίντεο από ένα sidebar menu και scrollάρεις σε σειρά από thumbnails. Υπάρχει και το YouTube Leanback, μια πιο ‘παθητική’ εμπειρία με ένα συνεχές feed έτοιμων λιστών – playlists. Και στα δύο πλοηγήσει με πληκτρολόγιο και έχουν ένα απλό search-by-text utility.

Αυτή τη στιγμή βέβαια ο Web browser του Playstation 3 έχει πρόσβαση στο YouTube XL, αλλά όχι το Leanback. Ο δε web browser του Wii έχει πρόσβαση μόνο σε ένα ειδικό Wii-friendly YouTube interface, με τα βίντεο να θυμίζουν… Atari ST! Το δε Xbox 360 δεν έχει καθόλου Web browser οπότε… τζίφος.

Προφανώς το YouTube έχει την ευκαιρία να κάνει περισσότερα με τις παιχνιδομηχανές ενώ εκτός από ένα interface που επικεντρώνεται σε thumbsticks και κουμπιά, θα θέλαμε και φροντίδα με playlists με επαγγελματικά προετοιμασμένο περιεχόμενο όπως το Red vs. Blue. θα δώσει και ώθηση στο YouTube Leanback…

Αυτή είναι μια λίστα για να ετοιμάσετε υλικό Google…