Οι παγκόσμιες πωλήσεις φορητών δύσκολα θα φτάσουν την αύξηση του 15% για το ’11 αλλά αν σκεφτείς πως το 12% είναι νούμερο που ακούγεται, και με βάση την κυριαρχία των tablet PC, δεν είναι καθόλου κακό νούμερο – λέει ο αναλυτής της Digitimes Research, κος Joanne Chien.

Με αυτό το ‘μέτωπο’ των tablet PC’s λοιπόν να επιδρά καταλυτικά, το 2011 αναμένεται να πουληθούν 24.23 εκατομμύρια τεμάχια από υπολογιστές-‘ταμπλέτες’, μας λέει ο ίδιος κύριος.

Η κινεζική Lenovo με το 11.4% τις παγκόσμιας αγοράς και 25 τεμάχια είναι πολύ ψηλά ενώ αναμένεται οι αμερικανικές Hewlett-Packard (HP) και Dell να ‘μοιράσουν’ την προσοχή τους ισόποσα σε tablet PC και notebook για το 2011 λέει ο Chien. Η δε ταϊβανέζικη Acer έχει χάρη και σε πωλήσεις στην… Κίνα την ευκαιρία το 2011 να φτάσει τα 40 εκατομμύρια τεμάχια.

Στους OEM, οι κατασκευαστές Quanta Computer και Compal Electronics θα στείλουν από… 50 εκατομμύρια μονάδες η κάθε μια, ενώ η Wistron θα κατασκευάσει 32.5 εκατομμύρια και η Foxconn Electronics, 4η σε σειρά, θα κατασκευάσει 18.5 εκατομμύρια φορητούς…