Το ακούμε εδώ και χρόνια αλλά τώρα αλλά ήρθε η ώρα να το δούμε και πραγματικά… Το ScentScape έχει σαν ‘σκοπό’ να δώσει τις in-game μυρωδιές για $69 μέχρι τα Χριστούγεννα!

Το συγκεκριμένο gadget είναι δημιούργημα της Scent Sciences Corporation και ακόμη και αν ακούγεται σαν… κακή ιδέα έχει ενδιαφέρον! Η συσκευή συνδέεται με ένα PC και στα υποστηριζόμενα παιχνίδια δημιουργεί την… κατάλληλη μυρωδιά! Σε έναν… τέλειο κόσμο – κάτι videogame σε αγρούς και… παραμυθένιους κόσμους, όλα είναι ωραία με λουλούδια και νόστιμες… πίτες (!) στη μύτη μας. Τι γίνεται όμως στα λαγούμια ενός adventure ή shooter παιχνιδιού; Έλα μου ντε!

Εντάξει, αυτά θα τα δούμε αλλά το ενδιαφέρον είναι επίσης πως μπορείς να προγραμματίσεις το μηχάνημα να γεμίζει το δωμάτιο με μυρωδιές άνοιξης – ή ενός φρεσκοψημένου κέικ ίσως…- για να μην σκεφτούμε και τη μυρωδιά του πεύκου δίπλα σε μια καλοκαιρινή παραλία… Για την ώρα πάντως το μηχάνημα ξεκινά από 20 “βασικές μυρωδιές” που δημιουργούνται από ειδικές κάψουλες με διάρκεια ζωής 200 ωρών. Και άμα το hackέψεις το μηχάνημα..

Στις δοκιμές η εταιρία έδειξε ένα μηχάνημα με “World of Warcraft” κάψουλα κάτι που έχει… μεγάλο ενδιαφέρον!

Για τα επόμενα Χριστούγεννα λοιπόν υπολογίστε $69 για τη συσκευή και περίπου $20 για κάθε κάψουλα…