Από όσο φαίνεται σχεδόν για κάθε φορητή συσκευή που υπήρχε ξεχωριστή στην αγορά τώρα ετοιμάστηκε – ή ετοιμάζεται, μια smartphone app…

Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και τους υπολογιστές για ποδήλατα. Σήμερα έχουμε εφαρμογές όπως τοCyclemeter, το B.iCycle και PedalBrain μεταξύ άλλων, με τη χρήση των iPhones για να καταγράφεις ταχύτητα, θέση και απόσταση που κάλυψες. Τώρα και μια εταιρία από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η Velocomp μπαίνει στο παιχνίδι με την iBike Dash CC (Cycling Computer) app και πακέτο εξοπλισμού.

Στην βασική έκδοση του iBike Dash CC απαιτείται ένα iPhone ή iPod touch με μια θήκη αδιάβροχη και ‘αντοχής’, τη βάση, την αισθητήρα ANT+ αλλά και την iBike app με οτ κατάλληλο software. Το σύστημα είναι συμβατό και με τους αισθητήρες για τον έλεγχο των καρδιακών παλμών της ίδιας εταιρίας.

Η app μετατρέπει τα iPhone και iPod σε ταχύμετρο, μετρητή απόστασης, χρονογράφο, αισθητήρα υψόμετρου, GPS πλοηγήση και όλα τα λοιπά προχωρημένα των smartphone…

Έχει και 50 προγράμματα εκπαίδευσης για εσένα που θέλεις να γίνεις… active τέτοιον καιρό, με επιλογές από εκπαίδευση έως και απώλεια βάρους..
T
Είναι διαθέσιμο online με αρχική τιμή $199 και την deluxe στα $329….