Σε 5 ακριβώς ώρες, η πιο ακριβή, πιο απαιτητική και φέτος πιο hi tech βράβευση κινηματογραφικών βραβείων ever θα ξεκινήσει…

Πίσω όμως από τα… λούσα και την αισθητική και αίσθηση καλλιστείων  ένα απίστευτα πολύπλοκος κόσμος! Κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής σε κόσκινο. Από την ακριβή τοποθέτηση της κάμερας μέχρι την κατασκευή και χρήση κάθε τμήματος του σκηνικού με απίστευτα λεπτομερή προγραμματισμό, μηχανολογική αρτιότητα και τεχνολογικά ‘θαύματα’!

Τα  40 εκατομμύρια ή περίπου των θεατών μόνο στις ΗΠΑ αλλά και τα εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο θα δούνε κάτι μοναδικό όπως είπε ο αρχιμηχανικός της  Academy of Motion Picture Arts and Science, Tad Scripter, στο Wired.com…

Oscars και 360 κάμερες…

Κάμερες με 12-φακούς…, live-streaming, και 360 μοίρες. Για να το καταφέρει το ABC χρησιμοποιεί τη βοήθεια της με έδρα το Ντάλας εταιρίας BigLook360 που με οκτώ άτομα που είναι εκτός των άλλων τεχνικών, υπεύθυνοι για να παρέχουν, να τοποθετήσουν και να ρυθμίζουν ειδικές κατασκευές σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο το show.

Μια από τις κάμερες με δυνατότητες 360-μοιρών είναι ‘κρυφή’ στο κόκκινο χαλί…
Ακόμη και μικρές λεπτομέρειες όπως το μικρό ‘ίχνος’ της κάμερας έχουν σημασία. Ηλεκτρικά και σε bandwidth οι ανάγκες μετρώνται και ‘τακτοποιούνται’ σε ένα ειδικό σχέδιο για τη φετινή μετάδοση. Ένα live stream από το κόκκινο χαλί ξεκινά στις t 4 το απόγευμα ώρα Ειρηνικού….

Υψηλή ευκρίνεια…

Για το σόου θα υπάρχουν 21 κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Τεράστιες κατασκευές και ρομποτικές κάμερες με ρομποτικό έλεγχο μέσα και έξω από το Kodak Theater. Χιλιάδες μέτρα οπτικής ίνας 14 βιντεοπροβολείς υψηλής ευκρίνειας σε κεντρική θέση… Άλλοι 59 κρυμμένοι προτζέκτορες δημιουργούν την ‘οφθαλαμαπάτη’ των υλικών στο τεράστιο stage, τους φωτισμένους διαδρόμους και τη… μαγεία!

Και το σόου ξεκινά