Με τα 83α Ετήσια Βραβεία της Ακαδημίας – Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, (ή όπως θέλουμε να τα ονομάζουμε, τα Oscars να βγαίνουν στον αέρα μέσα από το αμερικανικό κανάλι ABC, οι χρήστες smartphones με λειτουργικό iOS ίσως να θέλουν να ‘ενισχύσουν’ την εμπειρία της μετάδοσης με μερικές apps για το iPhone, το iPad λη iPod Touch.

Αυτές είναι μερικές από αυτές με σημειώσεις των ίδιων των developers…

Πρώτα από όλα αν ενδιαφέρεστε για τη μόδα και το glamour των Oscars όπως και το ποιος θα κερδίσει, ποιο βραβείο, θα χρειαστείτε το Live from the Red Carpet. Αυτή η app “…σας επιτρέπει να έχετε την εμπειρία πλήρους VIP πρόσβαση στα πιο hot events του Hollywood.”

“Έχετε άμεση πρόσβαση σε εκατοντάδες άρθρα του E!, με δεδομένα για τα πάντα από τους νικητές και τις ανατροπές μέχρι και τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές. Επιπλέον με σύνδεση με το Twitter μοιράζεσαι τη VIP πρόσβαση σου με τον κόσμο.”

Μια χρήσιμη App ειδικά αν είστε εκείνος/η που θέλει να ξέρει τι φοράνε όλοι.

Η επόμενη είναι μια App που αν είστε σινεφίλ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην την έχετε εγκαταστημένηu: το IMDB (AKA The Internet Movie Database). Με αυτή την App έχετε πρόσβαση στην πιο απίστευτη online βάση δεδομένων για το θέαμα που υπάρχει ever…

Θέλετε να μάθετε ποια ήταν η πρώτη ταινία των αδερφών Κόεν; τι ετοιμάζουν για τ επόμενα χρόνια; κάθε ηθοποιό, σκηνοθέτη με τον οποίο συνεργάστηκε ο Τζεφ Μπρίτζες; Στο IMDB έχεις πραγματικά το απόλυτο ‘εργαλείο’…

Επόμενη μια App από την ίδια την εταιρία που καλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση των Oscar, την ABC Digital. Η App, ονομάζεται Oscar Backstage Pass, και δίνει “πρόσβαση σε live streams από αποκλειστικές κάμερες που είναι στο Κόκκινο Χαλί, το Kodak Theatre και το Governors Ball.”

Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε την the “official” Oscars App που μεταξύ άλλων “κάνει προβλέψεις για τα Oscar, δίνει πρόσβαση σε λίστες υποψηφίων και trailers.” Μπορείς ακόμη να “προβλέψεις με ένα γκρουπ φίλων και να μοιραστείς τις επιλογές σου σε Facebook, Twitter, κείμενο και email.”